Розвиваємо художні здібності дітей

Художня майстерня у дитячому просторі м. Дніпро стала для хлопців та дівчат місцем, де народжуються творчі ідеї та мистецькі задуми. Спочатку учасники/ці розмальовують різними кольорами яскравий фон, фарбують полотна, старанно поєднують кольори та вирівнюють переходи, а вже далі створюють свій особистий шедевр.

За словами дітей, вони почувають себе тут як справжні художники.

«Ми фантазуємо, освоюємо різні техніки, міксуємо кольори та завжди отримуємо гарні картини, хоча малювати й не всі вміють. І все це проходить в доброзичливій, веселій атмосфері. Просто супер», – говорить учасниця заходу Аліна* 

Завдяки створенню власних картин діти підвищують власну самооцінку та впевненість у собі, мають змогу проявити свої можливості та самовиразитися. Малювання стало для дітей не лише засобом проведення часу, а й важливим інструментом поліпшення психологічного стану, релаксації, відновлення сил та отримання гарного настрою.

*-ім’я змінено.

Захід проведено в рамках проєкту «Дівчата, хлопці, сім’ї, опікуни та надавачі послуг в Україні мають доступ до втручань для підтримки їхнього психічного здоров’я та психосоціального благополуччя завдяки діяльності просторів, дружніх до дітей, молоді та сімей у Дніпропетровській області» за фінансування міжнародної гуманітарної організації Save the Children in Ukraine.

Save the Children не обов’язково поділяє погляди, викладені в матеріалі.