1500 гігієнічних наборів видано у 12 населених пунктах на лінії фронту у Донецькій області

Що таке жити на лінії фронту? Це щоденний ризик опинитися під обстрілом у будь-яку мить, відсутність або обмежений доступ до електрики, води, зв’язку, інтернету, а іноді – їжі. Саме в таких умовах мешкають жінки, з якими ми зустрілися у населених пунктах Донецької області. І без сторонньої допомоги їм дуже важко.

1500 гігієнічних наборів видано командою БФ «Слов’янське серце» у 12 населених пунктах Донецької області. Ми урахували потреби жінок у тому числі залежно від віку.

«Це дуже своєчасна допомога. Для когось це може здаватися дрібницею, але в той час, коли нема, де купити засоби гігієни, бо не працюють магазини, а виїхати не завжди є можливість, то цей набір – просто знахідка, бо на тривалий час мені вистачить його вмісту», – говорить Надія*.

Жінкам дуже сподобалось, що набори видані у спеціальних ємностях, які відповідають стандартам для зберігання питної води.

«Ми з сусідками облаштували підвал, і там знаходимось під час обстрілів. Іноді доводиться бути там декілька днів поспіль, тому в нагоді такі ємності, будемо додатково запасатися водою», – розповідає Олена*.

*- імена змінено з міркувань конфіденційності та безпеки.

Гуманітарна допомога видана БФ “Слов’янське серце” за сприяння ООН Жінки та за фінансової підтримки Швеції.