“Казкова країна” у дитячому просторі м.Ізюм

«Казкову країну» створили підлітки для малюків у дитячому просторі м. Ізюм. Під час квесту малеча допомагала шукати черевичок для Попелюшки, квітку для Дюймовочки, кошик для Червоного Капелюшка. Діти були у захваті та активно працювали разом. А після завершення квесту ще й влаштували дискотеку для молодшої групи.

«Ми дуже раді, що старші діти проявили ініціативу, яка об’єднала хлопчиків та дівчат незалежно від віку. Діти готувалися дуже ретельно: підбирали образи, костюми, завдання. Разом обговорювали, що може бути цікаво для молодших дітей. Це гарний досвід для них», – розповідає фасилітаторка дитячого простору.

«Готувати квест було дуже цікаво. Ми багато спілкувалися один з одним, пропонували свої ідеї і змогли їх втілити. Це дуже круто, що змогли це зробити», – каже Анастасія*.

«Мені сподобалось, що дорослі довірили нам цю справу. Ніхто нам не говорив, що це не робіть, це погано. Вони підтримували нас і надавали допомогу, якщо ми не знали, як краще зробити щось», – поділився враженнями Богдан*.

*-імена змінено.

Захід проведено в рамках реалізації проєкту «Реагування на надзвичайні ситуації для задоволення потреб у захисті постраждалих від війни та переміщених дітей (включаючи дітей без супроводу, розлучених із сім’єю та/або інституціалізованих) та їхніх сімей в Україні» у партнерстві з Save the Children in Ukraine за фінансування Європейського Союзу. Висловлені погляди та думки належать лише автору і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу та Save the Children.