Новий проєкт для покращення доступу дівчат та жінок до правосуддя

У 2,8 рази збільшилася кількість звернень по допомогу від жінок на нашу цілодобову гарячу лінію у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну рівень гендерного, сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом стрімко зріс. Жінки і дівчата часто найбільше страждають через свою стать і нерівність, про що свідчать звіти ООН і різних міжнародних організацій.

Ці виклики стали поштовхом для написання та реалізації проєкту, який ми розпочинаємо. І наші завдання на найближчий період у Дніпропетровській, Полтавській та Донецькій областях на рівні 12 окремих об’єднаних територіальних громад:

✅️активізація жінок,

✅️покращення доступу до правосуддя та протидії гендерно зумовленому насильству,

✅️просування культури ненасильницьких відносин,

✅️забезпечення гендерної рівності, безпеки жінок в громадських місцях,

✅️зміцнення потенціалу правоохоронних органів та сектору юстиції у запобіганні гендерно обумовленого насильства.

Слідкуйте за новинами та анонсами на нашій сторінці і офіційному сайті, долучайтесь до наших заходів у вашіх громадах.

Якщо ви постраждали від насильства, ми готові вас підтримати.

☎️ Наша гаряча лінія працює цілодобово 0506977423

Проєкт «Сила жінок: проєкт жіночого активізму для покращення доступу до правосуддя та протидії гендерно зумовленому насильству» є невід’ємною частиною спільного проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery), який впроваджує Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні із залученням Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та Структури ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу.