Жіночі зустрічі для підтримки

Коли ми знаходимось в колі людей, які розуміють, підтримують нас, простіше долати різні виклики, з якими ми  стикаємось щодня. Зустрічі для жінок, які ми проводимо, створюють атмосферу доброзичливості, спокою, що дає учасницям можливість обговорювати важливі проблеми, розуміти, що є допомога навіть у дуже чуттєвих питаннях та бути більш впевненими в своїх силах.

На зустрічі жінки обговорили поняття гендерно зумовленого насильства, гендерні стереотипи про жіночу та чоловічу роботу. Дуже корисною для себе жінки відзначили інформацію щодо реагування на випадки насильства та план безпеки. 

 Учасниці отримали вправу «Будинок безпеки» та навички повертатися до стану «тут і зараз», поверненню контролю за власним життям після стресу. Вправа викликала дискусію про необхідність тримати фокус на собі та відрізняти події, на які я  можу впливати, та на які не можу. Під час майстер-класу жінки обговорювали методи відновлення власної стійкості.

«Постіний моніторінг новин, домашні справи, тривога щодо майбутнього – все це просто виснажує, – говорить одна з учасниць. – Ми отримали багато корисної інформації і мали можливість просто релаксувати, малюючи. Це просто безцінно для мене. Бо я не можу вдома приділити цьому увагу. Дякую за мій гарний стан. Ця зустріч для мене стала поштовхом для того, щоб змінити свій графік і приділяти більше уваги собі і своїм улюбленим справам. Це, дійсно, наповнює силами».

Цей матеріал повністю або частково фінансується фондом Kvinna till Kvinna. Фонд Kvinna till Kvinna не обов’язково погоджується з думками, висловленими в цьому матеріалі. Відповідальність за зміст несе автор.