Креативний підхід у роботі з дітьми у дитячому просторі у м. Полтава

Наша команда дуже креативно підходить до соціально-психологічної підтримки дітей. У дитячому просторі м. Полтава працює гурток «Я і тіло». Фасилітаторка простору розповіла, що пропонується на заняттях.

«Ми запровадили у роботі з дітьми елементи тілесно-орієнтованої терапії. Ще її називають «навчанням руками» чи фізичним навчанням. За допомогою свого тіла діти передають емоції, взаємодіють з навколишніми об’єктами, виконують поставлені завдання. Наприклад: намалюй, що відчуваєш. Діти із задоволенням це роблять.  В рамках гуртка діти пізнають середовище, що оточує, через дотики та рухи, ми віддаємо перевагу вивченню всього через маніпуляцію (торкнись, пошкрябай, відчуй). Виконуємо рухливі паузи для навиків координації рухів та відчуття часу. Також граємо в ролях, конструюємо, робимо вправи на дрібну моторику. Все це позитивно впливає на психо-емоційний стан та розвиток дітей».

Захід проведено в рамках проєкту «Реагування на надзвичайні ситуації для задоволення базових потреб і потреб у захисті постраждалих від конфлікту та переміщених дітей та їхніх сімей в Україні» за фінансової підтримки Save the Children.